+359 898 664 100

Хотел във Варна

Гранд хотел
Лондон - Варна

5 звезди
бутиков аристократичен хотел
в център на Варна

Накратко за хотела

Хотел във Варна

Гранд хотел „Лондон“ е бутиков хотел, с повече от 100 години история. Хотелът се намира в идеалния център на Варна. На пешеходно разстояние от хотела са Морска Градина, ЖП гара, плажовете. Ако възнамерявате да се разходите до морето, няма да Ви отнеме повече от 10 – 15 мин. да стигнете до него.

За любителите на плажа през лятото, на няколко минути разстояние, са разположени няколко плажа. Южният и централният плаж са равноотдалечени от хотела. Морска гара Варна и новият комплекс от ресторанти, барове и места за забавление, са на съвсем близко отстояние от хотела. 

Разположение на хотела във Варна

Хотел във Варна
Хотел във Варна

Гранд хотел „Лондон“ във Варна отваря врати в далечната 1912 г., като още тогава се превръща в най-престижното място в града и е символ на лукс и аристократизъм. Днес, век по-късно, традициите се завръщат към запазване статута на един от най-добрите световни хотели от началото на миналия век. Гранд хотел „Лондон“ отново впечатлява с изяществото на интериора си и изискаността на обслужване, което е доказателство за това, че легендите не умират, а стават още по-красиви с всеки следващ преразказ.

Архитектура

Гранд хотел Лондон е строен в периода 1906 – 1912 г. По това време е бил една от най-красивите сгради във Варна. Обзаведен комфортно, той по нищо не отстъпвал на западноевропейските хотели. При изграждането и обзавеждането му са използвани най-модерните за времето си технологии, предлагал е редица удобства като централно парно отопление. Тук е монтиран и първият в града асансьор.

Разположен на централния градски площад, хотелът бил мястото, където ежедневно си давал среща варненския политически и бизнес елит. С развитието и разрастването на града, площад Мусала се прощава със славата си, а хотелът запада. Само едно мастилено платно на големия български художник Лъчезар Ошавков във фоайето на хотела, напомня за старата му слава.

Реновация на хотела

Реставрираният хотел възстановява традициите на най-добрите хотели през 2006 г. Тук изяществото на интериора от началото на ХХ век и съвременното ниво на комфорт са прекрасно съчетани.  Вътрешните пространства са изцяло преустроени, за да отговорят на най-високите стандарти за качество.

Гранд хотел Лондон предлага 24 елегантни, луксозно обзаведени стаи. Изпълнени в един стил, те се отличават по цветовите решения, обзавеждането и размерите си. Така са обособени четири типа стаи – стандартен, делукс, студио и джуниър суит. Основната концепция следвана при проектирането на стаите, е съчетаването на красотата с удобствата за гостите. Обзавеждането на стаите и общите части на хотела е в брилянтния стил късен барок. 

Ако имате въпроси към нас, може да разгледате нашата страница с Често задавани въпроси или да попълните контактната форма в раздел Контакти.

Оферти и промоции

Новини
от нашия блог

Аристократичен стил | Бароков интериор | 100 години история

Попълнете вашите данни и ние ще се свържем с вас

Причина за контакт с нас:

Резервирайте директно при нас

* Услугата трябва да се заяви в момента на резервиране