+359 898 664 100

Забележителности и атракции край Варна

Морска градина

Морската градина или Приморски парк е голям парк по брега на Черно море във Варна, България.

Плиска

Плиска е първата столица на България и люлката на днешната българска държава. Плиска е освен столица и един от най-големите и богати градове в Европа и света. Тя е забележителна с архитектурата си, която българите носят от своите предишни населения.

Побити камъни

Природен феномен край Варна, известен още като Каменната гора

Аладжа манастир

Аладжа манастир е скален манастир, датиращ от Средновековието, намиращ се на 17 км. северо-източно от град Варна

България е страна, богата на културни забележителности, природни богатства, интересни места за разходка. Районът около Варна изобилства от красоти и интригуващи туристически обекти, приятни за разглеждане през цялата година.

Забележителностите около Варна са такива, свързани с хилядолетната история на България, както и множество природни обекти, сформирали се през вековете.

Най-популярните забележителности са не винаги и най-интересните. В България има изключително много все още неразвити и не толкова рекламирани хубави места, които в последно време започват да придобиват заслужена популярност.

Интересни места във Варна

На сравнително близки разстояния около Варна са разположени много природни феномени и красиви природни забележителности. Сред най-известните от тях са Побити камъни, Чудните скали, Природен парк Златни пясъци, нос Емине, плаж Болата, Чудните скали, Мадарският конник, нос Калиакра, Морска градина, както и много красиви плажове на север и на юг от града.

Исторически туристически обекти около варна

Много различни цивилизации са оставили следи в района около Варна, представляващ притегателен център заради близостта си до морето. През годините много обекти са заличени, но и следите на също толкова много могат да се открият на до един час разстояние с автомобил. Такива обекти са Аладжа манастир, Петрич кале, Крепостта Овеч, Плиска, Римски терми.

Варна, като голям исторически център, има развита структура от музеи, като Варненски Археологически музей, Етнографски музей, Парк-музей Владислав Варненчик, Природонаучен музей, Музей на Възраждането, Музеят на мозайките в Девня, Градска художествена галерия, Музей за историята на медицината, Музей на куклите, Обсерватория Николай Коперник, Ретро музей, Дворец Евксиноград.

Морската тематика е по подразбиране много популярна за района на Варна, известна като морската столица на България. Популярни обекти са  Аквариумът, Делфинариумът, Корабът Дръзки, Военноморски музей.

На север от Варна също има много забележителности, които представляват интерес за туристите. Такива са Фарът в Шабла, Ботаническата градина в Балчик, Дворецът в Балчик.

Богатата ни история провокира създаването на няколко туристически обекта, които да пресъздават откъси от голямото историческо богатство и значение на България – Дворът на Кирилицата, Исторически парк, Селище Фанагория.

Като голям християнски център, Варна има много храмове и църкви, както големи, така и по-малки.

Какво да правим във Варна

В зависимост от това за колко дни сме в града и дали сме двойка, с деца или с приятели, можем да разнообразим деня си по най-различни начини. Разходка в Морската градина, посещение на Зоопарка, Делфинариума, са сред най-добрия вариант, ако сме семейство с деца. Не пропускаме притегателната сила на плажовете, баровете и дискотеките, когато сме с приятели. Няма нищо по-романтично от вечеря в ресторант край морето, когато сме с любимия човек.

Аристократичен стил | Бароков интериор | 100 години история

Попълнете вашите данни и ние ще се свържем с вас

Причина за контакт с нас:

Резервирайте директно при нас

* Услугата трябва да се заяви в момента на резервиране